Envia-ho a un amic:   |  Imprimeix: 
Comparteix :    | 


"M'agradaria saber com els espanyols pensen impedir democràticament la independència de Catalunya"

Toni Cucarella


Ha dit Mariano Rajoy, president d'això que diuen que és el Reino de España, que ni en vida d'ell ni en la vida del món no hi haurà referèndum ni independència de Catalunya. El PSOE de Rubalcaba, Valenciano i Navarro li fan costat. Com li fan costat, a tota ultrança, el palmeros falangistes d'UPyD i Movimiento Ciudadano, àlias C's.

Evidentment, Rajoy i la tota tropa espanyola podran impedir el referèndum. Però no podran impedir, tan aïnes, unes altres eleccions. I posem per cas que aquestes eleccions es celebraven, malgrat ells, i guanyaven les forces polítiques partidàries de la independència de Catalunya. Arribats en aquest punt, m'intriga saber com pensen impedir la independència de Catalunya. Com pensen impedir-ho democràticament.


Perquè les maneres no democràtiques, fins i tot radicalment antidemocràtiques, me les puc imaginar. Algunes, fins i tot, formen part de la més arrelada tradició espanyola. Posem per cas, amb el suport de la LOMQE de Wert poden convertir tot Catalunya, i ja posats la resta dels Països Catalans, en un immens centre de reedu
cació nacional, de clara inspiració franquista, amb alguns afegits, si calguera, de modernitatfilomaoista. Puc imaginar-me que, amb la Constitució Española a la mà i la Ley de Partidos per bandera, persegueixen les opinions independentistes amb el suport de l'Audiencia Nacional (Española) i il·legalitzen els partits que es declaren independentistes. Puc imaginar-me una dràstica solució bíblica, a la manera de Sodoma i Gomorra, fugint de nit tota la falange espanyolista abans que l'aviació espanyola bombardege Catalunya amb gas sarín o gas mostassa. Em puc imaginar, perquè és --ai!-- prou coneguda, la ja aplicada solució franquista, no debades parlem dels orígens del PP de Rajoy, és a dir: invasió militar, camps de concentració i afusellaments a manta.

No obstant tot això, insistiré a fer de nou la pregunta: si Catalunya, finalment, vota independència, com pensen Rajoy i els seus aliats impedir-hodemocràticament? Insistisc: democràticament

PS. De moment el PP de Rajoy ja ha donat pistes de com pensa actuar: ha prohibit la recepció de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació al País Valencià: A tu t'ho dic, sogra; entén-t'hi, nora.