Envia-ho a un amic:   |  Imprimeix: 
Comparteix :    | «Dones d'aigua, hòmens de fang»


Hui al vespre, en la Casa de la Cultura de Barxeta, tindrà lloc la presentació de la novel·la «Dones d'aigua, hòmens de fang». Intervenen: Reme Berenguer, Lluís SeguÍ (militant de la CUP de BARXETA) i l'autor de l'obra, Toni Cucarella.

Quan l’horror inunda la vida, quan la por es ­respira i ompli l’ànima, una manera de sobreviure, però també de plantar cara a la realitat, és traslladar-la a un univers màgic i alternatiu. Acabada la guerra, el pare d’Aurora ha d’amagar-se per salvar la vida, mentre ella i sa mare són assetjades pel falangista Miserachs, que intenta capturar-lo. Per fortuna, elles provenen de la nissaga de les dones d’aigua... Precisament, el món llegendari popular inspira aquesta història que despulla la crueltat inhumana dels vencedors i la indefensió, però també la resistència sobrehumana, dels vençuts. Esdevinguda un èxit als escenaris en format teatral, aquesta història teixida d’elements fan­tàstics i altres de reals submergeix el lector en un univers ple d’un simbolisme que, lluny d’amagar o desdibuixar els fets, condensa la terrible realitat d’aquella postguerra. 

 

 

 «Dones d'aigua, hòmens de fang».  [Teatre en valencià] Text: Toni Cucarella Direcció escènica i interpretació: Rosa Barberà Música: Darío Giner Músics: José Manuel Gamazo, Toni Ventura, Darío Giner i Francesc Albero Companyia Amuntavall. Obra inspirada en el món llegendari popular. Un relat sobre la crueltat inhumana dels vencedors i la indefensió, però també la resistència sobrehumana, dels vençuts. Amb música original interpretada en escena.
Imatges


«Dones d'aigua, hòmens de fang»
«Dones d'aigua, hòmens de fang»Vídeos


See video
See video