9 d'Octubre #Xàtiva ARRAN la Costera

Aquest matí a les 12:30h a la Ermita de Sant Josep de Xàtiva a la Porta de l'Aljama s'ha celebrat l'acte institucional del 9 d'octubre. Com cada any l'acte ha estat precedit per les forces polítiques de cada partit. ARRAN La Costera s'ha sumat al acte per a reivindicar els nostres drets socials i nacionals, i deslligar l'acte del neoliberalisme polític en que s'ha convertit, camuflant un espanyolisme exasperant on no intenten rememorar ni homenatjar cap tret de la nostra cultura ni història, sinó que és un acte més per a exhibir la més casposa societat espanyolista del País Valencià.

Alfonso Rus ha sigut l'encarregat com tots els anys de fer el discurs, però aquest any a corre-cuita i acabat de vindre des de València. Amb un discurs curt i ràpid on la finalitat d'aquest estava dividida en deixar clar el nom de 'Comunidad Valenciana' i reclamar el famós deute històric que ara utilitzen tots els partits polítics, Rus ha volgut com sempre donar la nota dissonant al Partit Popular reclamant un deute que al seu partit no han volgut reclamar.
L'acte ha començat amb una xiulada i crits de “Fuera, fuera” per un sector dels assistents (Els més espanyolistes) al veure la nostra presència. A l'acte han estat presents un seguit d'unes 3 senyeres coronades (Senyera de la ciutat de València) portades pels joves de les “NNGG Xàtiva” i una gran bandera d'Espanya la qual la gent animava a que la mantengués ben alta. L'acte ha continuat amb normalitat i sols en precisos instants s'han escoltat insults cap al nostre col·lectiu.

Al finalitzar el parlament i després de l'himne Regional, va començar la mostra de danses. Les autoritats que s'havien ficat al davant nostre van decidir ordenats molts d'ells per Rus a canvia la seua ubicació en l'excusa de “Jo no vull ficar-me en estos” amb una falta exagerada d'educació quan havien sigut ells els que s'havien ficat al davant nostre. Al finalitzar la primera dansa s'han escoltats crits de “Arriba España” i altres frases amb caire feixista per la gent que portava i acompanyava la bandera Espanyola.
 
Al finalitzar l'acte la gent de les “NNGG” s'ha disposat a fer-se la típica foto amb Rus i aquests han cridat a la gent de les banderes, en especial al de la bandera espanyola amb crits de “Bien alta, bien alta, para que se enteren”.

Des d'ARRAN La Costera manifestem les nostres aspiracions de recuperar la nostra comarca. Una comarca que sempre ha sigut capdavantera en la lluita antifeixista i en la defensa dels Països Catalans. Hui des de Xàtiva hem exposat els nostres ideals, i no anem a fer ni un pas enrere per la nostra lluita, la que dia a dia fem als nostres pobles.
Des d'ARRAN La Costera més que mai cridem a la unitat popular i que la gent s'unisca a aquesta lluita.
Hui 9 d'Octubre i sempre SOM PAÍS VALENCIÀ, SOM PAÏSOS CATALANS!