Consulta popular a Xàtiva

Hui divendres 18 de novembre s'ha celebrat a les portes de l'Ajuntament de Xàtiva una consulta popular organitzada per la Plataforma contra la crisi i les retallades on volíem recoliir l'opinió de la ciutadania de Xàtiva, sobre diferents aspectes relacionats amb la crisi i les retallades.


La convocatòria va resultar tot un èxit ja que en dues hores van votar més de 100 persones, cosa que demostra l'interés generat a la ciutadania per participar en aspectes relacionats amb el seu dia a dia.
Us donem les dades de participació en cadascuna de les 5 preguntes que es varen realitzar:

- Atur juvenil: Està vosté d'acord en què un de cada 2 joves estiga a l'atur?
Participació: 105 vots
NO: 103
SI: 2
- Llei de dependència: Està vosté d'acord en què les persones dependents tarden més temps del que marca la llei en cobrar la prestació a què tenen dret?
Participació: 107 vots
NO: 105
SI: 2
- Classe política: Està vosté d'acord en què els polítics utilitzen el càrrec en benefici propi o del seu partit?
Participació: 110 vots
NO: 107
SI: 3
- Educació: Està vosté d'acord en què suprimisquen places de professorat necessàries per garantir l'atenció de tot l'alumnat?
Participació: 115 vots
NO: 114
SO: 1
- Igualtat: Està vosté d'acord en què a causa de la crisi es retallen els recursos destinats a protegir i ajudar dones maltractades?
Participació: 107 vots
NO: 104
SI: 3

Des de la Plataforma contra la crisi i les retallades valorem de manera molt positiva aquesta acció simbòlica realitzada i pensem que hem acomplert els nostres objectius: denunciar que democràcia és alguna cosa més que votar cada quatre anys i fer patent la necessitat de la participació ciutadana alhora d'abordar qüestions que afecten a la voda quotidiana de tota la ciutadania, així com denunciar les retallades socials que estem patint.

Continuarem realitzant actes d'aquest tipus per tal de fer partíceps a la ciutadania de les respostes contra les retallades socials provocades per la crisi que patim i per denunciar el retalls en els aspectes més bàsics de les ciutadanes: l'educació, la sanitat, la llei de dependència, la violència de gènere i les ajudes perquè els joves puguen trobar feina.