CUP moció contra la reforma Wert

La CUP ha impulsat una moció que presentarà als ajuntaments on té representació amb l'ànim de rebutjar l'esborrany de llei d'educació del ministre d'Educació, José Ignacio Wert. El primer ajuntament a aprovar-la ha estat el de Berga. En el ple d'aquest dimarts el consistori va aprovar el text amb els vots a favor de CiU, la CUP, el PSC i l'únic vot en contra del PP.


La moció contempla els següents acords:

1. Mostrar la indignació i el rebuig del ple de la corporació davant la proposta de llei orgànica (LOMCE), que suposa un atac frontal als drets més elementals del poble català. Així mateix, el ple considera que no és admissible que el govern espanyol converteixi la seva ineptitud per resoldre un conflicte polític, en una nova agressió contra els drets dels nens i nenes del País Valencià, les Illes Balears i Catalunya. És inacceptable que els drets dels infants siguin víctima de la impotència del nacionalisme espanyol.

2.- Instar al Parlament de Catalunya a rebutjar el projecte de llei orgànica (LOMCE) davant la certesa que la defensa de la llengua no pot esdevenir sota cap concepte matèria de negociació.

3.- Manifestar el suport el model d'escola catalana en llengua i continguts, així com a tota la comunitat educativa, per tal de continuï aplicant-lo, si cal ignorant aquesta llei espanyola.

4.- Comunicar els següents acords al Parlament de Catalunya, al Parlament de les Illes Balears, el Parlament Valencià, el ministre d'educació del Regne d'Espanya i el secretari general de la UNESCO.