Grup Promotor de la CUP València

El passat 31 de març, a la Societat Coral del Micalet, un grup de persones, totes elles provinents dels moviments socials i de l’esquerra independentista, presentàvem públicament un nou projecte a la nostra ciutat de València. Donàvem així un tret de sortida cap a un altra forma d'entendre i de treballar el municipalisme d'alliberament, des de dins i des de fóra de les institucions. Començava així, mitjançant la creació d'un Grup Promotor, el camí cap a la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de la ciutat de València.

Hi ha qui diu que potser no són bons moments per al naixement de projectes polítics disposats a treballar des de les institucions, donat el descrèdit de l'anomenada “classe política” envers la població.

Nosaltres no estem d'acord. I no ho estem perquè no formem part d'eixa “classe política”. Som part dels moviments socials i dissidents d'aquesta ciutat. Volem ser una eina per a la recuperació del poder per al poble, un poder real que garantisca les llibertats individuals i col·lectives de les persones de la nostra ciutat. Una eina per transformar aquesta societat i eixa realitat quotidiana que no ens agrada. 

Per això, amb eixe objectiu, només hi ha un camí: la unitat. La unitat de totes eixes veus de la València rebel, de la València amagada. Amb la Unitat Popular.

Ja ens deia Fuster que tota política que no fem nosaltres serà feta contra nosaltres. Per tant, és l'hora de prendre les regnes de les nostres vides. De canviar eixa realitat. De transformar aquest sistema que ens ofega en la misèria. D'alliberar aquesta ciutat i aquest país que ja fa massa que plora.

I ho volem fer des de la comarca, des dels barris, amb la cultura, amb el treball, amb les dones, amb les persones immigrades... amb tu!

Pensem que és imprescindible que aquest projecte que ara naix siga veritablement representatiu d'eixa altra València. No creguem en velles fórmules organitzatives on sols compten els vots, i la delegació i la passivitat són la forma habitual de treball.

Creguem en la participació horitzontal de totes i tots, en l'assemblearisme i en el debat per prendre decisions i per actuar. Amb noves formes d'entendre la política, originals i subversives, duguent la veu del carrer allà on faça falta. Recuperant el significat de la paraula Dignitat.

Per tant, ara és el moment. El nostre moment. Cal que iniciem aquest projecte entre totes i tots. Que, juntes, decidim que i com volem que siga. Participant, diguent la teua, decidint, actuant.

Amb aquest objectiu, volem convidar-vos a assistir i participar de la 1a Assemblea Oberta del Grup Promotor de la CUP de València. En ella, començarem a debatre i decidir les línies a seguir i el full de ruta del treball de construcció d'aquesta nova alternativa democràtica. Us adjuntem, a mode d'informació i com a base de treball, alguns documents elaborats en el seu dia pel Grup Promotor de la CUP de Barcelona i que `pensem que ens poden ser de gran utilitat com a punt de partida del debat i del treball a la nostra ciutat.

Us esperem el proper dissabte 26 de maig, a les 10 hores, al Centre Social Terra (C/ Baró de Sant Petrillo, 9. Benimaclet).

Una abraçada solidària i digna. Grup Promotor de la CUP de València.


No et limites a contemplar aquestes hores que ara venen. Baixa al carrer i PARTICIPA... Perquè no podran res davant d'un Poble Unit, alegre i combatiu. (V.A. Estellés)
  • 31/03/2012 * És possible la CUP a València ? ? ? ?