Macroabocador de Llanera [La Costera]

 •  
  La vesprada del 10 de novembre a les 17:00 tornarem a eixir en manifestació pels carrers de Xàtiva, amb el recorregut habitual que parteix de la Plaça de l’Espanyoleto. Contràriament al que diuen alguns pel que fa al macroabocador no hi ha res fet. Al contrari, molts hem rebut aquestos dies la carta que explicava que les nostres al·legacions s’afegien al projecte de macroabocador a enviar a la Conselleria per tal de ser aprovat o rebutjat. Unes cartes tan mal redactades que moltes persones han cregut que es tractava de la resposta definitiva a les al·legacions al lloc d’una simple confirmació que s’està seguint el tràmit burocràtic corresponent. Si no ha actuat de mala fe, creguem que el secretari del Consorci hauria de plantejar-se com fer millor la seua feina perquè, tal i com ha actuat, ha perjudicat i equivocat als ciutadans que li paguen el seu salari cada mes.

  Hem d’eixir al carrer per a demostrar als tècnics i dirigents de la Conselleria que tenen que prendre la decissió que no es pot jugar amb la vida i interessos dels ciutadans de la Costera i la Canal de Navarrés i que estem dispostos a fer cumplir les lleis que el Consorci vol oblidar. És el moment de deixar clar que si no fan el que correspòn i amb totes les garanties, tindran davant a una gran majoria de ciutadans que no es resigna a vore com enfonsen les seues comarques i posen en perill la seua seguretat amb unes instal·lacions mal concebudes i amb un emplaçament que no reuneix les garanties mínimes.

  A tot això s’ha afegit els darrers mesos la qüestió de la taxa del fem. El nostre Consorci no sols ha fet una gestió lamentable, sino que es tracta d’una gestió carísima. Sense haber aportat cap millora a la recollida, tractament i gestió dels residus els ciutadans haurem de pagar un nou rebut aquesta tardor que encareix brutalment la taxa del fem. Un rebut que encara serà més car l’any vinent sense que això signifique un millor servei ni una disminució del risc ambiental. L’únic canvi que el Consorci pot presentar per a intentar justificar aquesta pujada és el de deixar de dur els residus a uns abocadors tan lamentables i insegurs com els de Villena, Xixona o Abanilla per a dur-los a l’encara més lamentable i insegur de Fontcalent. Per què no pot el senyor Parra permetre que els ajuntaments continuen amb una gestió similar i més barata que la seua fins que el Consorci no conte amb unes instal·lacions pròpies?

  Perquè creguem en un model sostenible i públic de gestió dels residus que no perjudique ningú.
  Perquè sabem que els residus es poden tractar com un recurs i no com un problema.
  Perquè opinem que és millor un model basat en instal·lacions menudes i emplaçaments segurs que done més llocs de treball.
  Perquè pensem que és obligatori el cumpliment de la normativa de residus per part de totes les institucions.
  Perquè estem farts que el Consorci vullga cobrar diners de més per un servei de pijor qualitat que posarà en perill la nostra salut i el nostre entorn.

  Per tot això ens manifestarem i convidem a tots a prendre part!