manifestació – casserolada

* crònica [LLIBERTAT.CAT]

La Plataforma en Defensa dels Serveis Públics de La Costera i La Canal va convocar una marxa-cassolada dimecres per denunciar les últimes mesures anitsocials impulsades des del govern de l’estat; la pujada de taxes i impostos, com el de les escombraries; la reforma del dret de reunió i l’escalada de la violència policial.

A més, mostraven el seu rebuig contra la construcció del macroabocador de Llanera de Ranes, un projecte que “empitjorarà la qualitat de vida de les veïnes d’aquestes comarques“. L’associació ASPROMIVISE ha parat especial esment en el retard dels pagaments de l’estat a les persones dependents i discapacitades i del mal tracte que reben per part de les institucions.

Les cassoles es van sentir pels principals carrers de Xàtiva, des de l’estació de tren fins a l’Ajuntament, la parada final en què es va llegir el manifest. Els assistents s’hi van anar sumat durant tot el recorregut fins a arribar a les 1.500 persones.

Els 30 col.lectius que formen la Plataforma estan satisfeta amb l’èxit de la marxa I consideren que ha estat una gran mostra de solidaritat contra els problemes que afecten tots els ciutadans. A més, la Plataforma recorda que sempre hi ha alternatives per combater la crisi, que difereixen totalment de les mesures antisocials que arriben des de l’estat.


COMUNICAT ENDAVANT-OSAN [LA COSTERA]

Des de l’assemblea d’Endavant, Organització Socialista d’Alliberament Nacional, de la Costera, ens adherim i donem tot el nostre suport a la manifestació –casserolada convocada per la Plataforma en defensa dels serveis públics de la Costera i la Canal de Navarrés pel proper 31 d’octubre a les 18h, a l’estació de Renfe de Xàtiva, contra les retallades en els serveis públics i la dictadura dels mercats.

Aquesta mobilització s’afegeix a les manifestacions que han estat convocades el proper 31 d’octubre arreu dels Països Catalans, per denunciar les contínues polítiques de retallades en els serveis públics i els drets socials dutes a terme pel govern del Partit Popular. Unes retallades centrades en desmantellar el ja bastant precaritzat sistema de serveis públics i que a Xàtiva es visibilitzen en el procés de privatització de l’hospital Lluís Alcanyís, en la falta de professors en els centres d’ensenyament, en la supressió de les ajudes per a llibres i menjador, en l’augment de la ràtio d’alumnes a les aules, en els impagaments a Aspromivise i que posen en perill el servei que presta aquesta entitat a les persones amb discapacitat....

A això s’ha d’afegir l’existència a la nostra ciutat de més de 3000 persones en situació d’atur, l’augment constant de famílies que fan cua a les portes del local de Gent de la Consolació per recollir aliments bàsics, on aquest mes de setembre es donava la veu d’alarma davant la insuficiència d’aliments per atendre les necessitats de les persones que hi acudeixen....

Denunciem també que la resposta a les protestes ciutadanes massives i pacífiques siguen càrregues policials, detencions i judicis, i com que no poden aturar les protestes, el govern espanyol ara es planteja la
restricció del dret de reunió i manifestació. 


Davant una situació insostenible com és aquesta, on els nostres governants es preocupen més de salvar bancs en fallida amb diners públics que de les condicions de vida de les persones, és necessari, doncs, que la ciutadania prenguem els carrers: ja hi ha prou de retallades als serveis públics, de fer pagar la crisi a la classe treballadora i de què ens enganyen amb les seues paraules plenes d’hipocresia.

Per últim, fem una crida a tota la població de la Costera perquè participe aquest dimecres de la manifestació: Ens han buidat els perols a base d'atur i de retallades, per alimentar l'avarícia dels bancs i els especuladors. Ha arribat l'hora de fer-los sonar!! El proper dimecres agafa el perol, i vine a la manifestació!!
 
CONTRA LES RETALLADES i LA DICTADURA DELS MERCATS, MOBILITZACIÓ!
DIJOUS A LES 18 HORES A L’ESTACIÓ DE RENFE DE XÀTIVA!
Xàtiva, 29 d’octubre de 2012.
Endavant, Organització Socialista d’Alliberament Nacional.
lacostera@endavant.org