Notícies de Nacional

  1. La situació insostenible i de col·lapse en la que es troba la Direcció General d’Atenció a la Infància (DGAIA) en relació a l’arribada d’infants i adolescents no acompanyats en els darrers mesos i setmanes i que ha acabat esclatant com una greu emergència social anunciada des de fa temps. 
  2. Que no es disposa de suficients recursos econòmics, humans ni professionals per fer front a la protecció de la infància i a la problemàtica, que s’agreuja dràsticament.

Avui fa un any dels fets del passat 20 de setembre i de l’ofensiva de l’Estat espanyol i del seu aparell policial a la seu nacional de la CUP i al Departament d’Economia i Finances i de la clara vulneració de drets civils i polítics a través de detencions, escorcolls i setges policials, amb la finalitat d’exercir la repressió i evitar la celebració del Referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre.

Aquest dijous farà justament un any que la Policia Nacional Espanyola va assetjar la seu nacional de la CUP durant més de set hores i que va intentar entrar-hi sense una ordre judicial.

La CUP inicia un procés participatiu d’Assemblees Territorials obertes a tota la població, convocades a partir del 20 de setembre i fins el 29 de setembre, per tal de traslladar els debats estratègics fora dels despatxos un any després dels fets de la tardor passada. 

Un any després, l'esperit del 20 de setembre segueix viu i el volem fer present convidant a totes les veïnes, militants i persones d'arreu que van venir a defensar la seu nacional de la CUP en una jornada d’accions durant tot el dia.

El Jutjat Contenciós Administratiu núm. 1 de Vitòria ens ha notificat aquest matí la Sentència que resol la demanda interposada per la Delegació del Govern espanyol a Vitòria que va donar lloc a la suspensió d'un acte d'Anna Gabriel el passat 15 de setembre del 2017 a la mateixa ciutat.

Les Jornades sobre Catalunya a Mèxic es celebren del 5 de setembre al 1er d’octubre a Mèxic DF i a Mérida. Estàn organitzades per l'ANC Mèxic, CDR Mèxic, CUP Exterior a Mèxic, Orfeó Català de Mèxic, Casal Català de la Península del Yucatán, Descrecimiento, Catimex i la Escuela de Derecho Ponciano Arriaga.

En Carles Riera (diputat de la CUP) va participar el passat dia 8 a la taula rodona 'Take back the initiative (Recuperem la iniciativa)' celebrada el 8 de setembre al Waterloo Creative Studio a Londres.

Per a la CUP-CC, la nostra aposta política per aquest curs passa pel desenvolupament de mesures que garanteixin i dignifiquin les condicions d’existència de les classes populars i l’exercici del dret a l’autodeterminació del poble català.

Ahir més d’un milió de persones van sortir als carrers en motiu de la Diada Nacional de Catalunya per reivindicar el dret a l’exercici de l’autodeterminació. Avui, mitjans de comunicació confirmen la notícia d’un pacte de moció al Congrés dels Diputats espanyol per part del PSOE i el PDeCAT, i que també comptaria amb el suport d’ERC, que insta als governs de l’Estat espanyol i de la Generalitat al diàleg dins la legislació vigent. 

Pàgines