“L’esmena que fa PSC per carregar-se la prova pilot de la RBU és la cirereta del pastís”

Els cupaires critiquen que el govern d’ERC sigui incapaç de defensar els drets de la majoria del país

La CUP-NCG ha introduït una esmena de 40 milions als pressupostos de la Generalitat per garantir la prova pilot i la posterior implementació de la Renda Bàsica Universal (RBU). La diputada, Eulàlia Reguant, ha instat a Esquerra Republicana a donar-hi suport i no cedir davant l’ofensiva del partit socialista que vol “carregar-se” la RBU a través d’una esmena a la Llei de Mesures: “Un cop més, el PSC de Salvador Illa té clara la seva trinxera: la Patronal i l’Ibex35. Donar-li carta de progressista com fan alguns en aquest Parlament és avalar que qui guanyi siguin les elits”, ha dit Reguant. 

En una roda de premsa al Parlament de Catalunya, Eulàlia Reguant, ha assegurat que Catalunya viu un conflicte “entre les necessitats de la gent i les exigències de la Patronal de Foment del Treball” i ha posat de manifest que PSC i Junts representen els interessos dels “segons” i, per tant, ha evidenciat que si ERC i En Comú Podem avalen les “seves propostes es posaran al costat de les elits”. És per aquest motiu que la RBU representa “un clar exemple” i “és la cirereta del pastís”, ha sentenciat Reguant.  

Els anticapitalistes han assegurat que amb el pacte de pressupostos “el govern d’Aragonès ha decidit homologar-se al poder econòmic en lloc de conflictuar amb les elits per defensar els drets de la majoria”. Reguant ha conclòs dient que ERC ha acceptat “situar el debat del país en al voltant dels ‘macroprojectes’ però ha estat incapaç de portar un debat de país al voltant dels serveis públics”. 

Presenten 75 esmenes parcials als pressupostos de la Generalitat

La CUP-NCG considera que aquests pressupostos no reverteixen la situació de pobresa i precarietat que viu el país. És per aquest motiu, que han presentat un total de 75 esmenes parcials als comptes públics: “Hem fet esmenes per revertir aquesta situació i demostrar que hi ha una alternativa”, ha dit Reguant. La diputada ha sentenciat: “Hi ha una altra manera possible de fer les coses. Perquè ens neguem a acceptar el mantra neoliberal de què no hi ha alternativa”.

 

 

ERC ha acceptat situar el debat del país en al voltant dels ‘macroprojectes’ però ha estat incapaç de portar un debat de país al voltant dels serveis públics